PA I PORTA (Passatge Carsí, 2019)

Durant la primavera de 2015 es van iniciar una sèrie de reunions entre joves dissenyadors de Barcelona que van culminar al desembre del mateix any en Poder Ser, una exposició col·lectiva al Disseny Hub. L’exposició va tenir continuïtat i reflex a Sumario, una publicació que pretenia ser anual i que va recopilar tota l’activitat desenvolupada per l’escena local de joves dissenyadors de producte.

Un any després vam repetir l’experiència amb 11:15-32. Una vegada més vam reunir a un grup de joves dissenyadors i vam realitzar una sèrie d’encontres i una exposició. Però a causa de la falta de pressupost i suport real per part de les institucions que col·laboraven el projecte es va aturar. Des d’aleshores hem continuat en contacte amb les persones actives a l’escena local i és evident la necessitat d’espais de trobada perquè es puguin formular propostes col·lectives que reforcin el teixit i que avancin en la formulació de noves línies de reflexió i treball.

Amb aquesta intenció vam organitzar Pa i Porta, un sopar col·laboratiu entre un grup de joves dissenyadors de producte de la ciutat. Cada dissenyador o col·lectiu participant va cuinar un plat per compartir la seva manera d’entendre el disseny d’objectes, el va explicar i el va compartir amb la resta.

Per l’ocasió vam dissenyar uns gots produïts amb impressió 3D rèpliques d’objectes considerats clàssics del disseny en l’àmbit local i global. Obsequis per dissenyadors que segurament mai acabin sent clàssics, ni falta que fa. El canvi d’escala els converteix en trofeus o en amulets, el canvi de funció els ressitua en el món de les coses que viuen i moren. Homenatge o burla, respecte o iconoclàstia o tot alhora o res.

Amb: Gennis Senén, Marta Ayala, las Oblicuas, Jorge de la Cruz, Marie Blanc, Sanna Völker, Julen Ussia, Ibai Velilla, Berta Julià, Angel Valiente, Alejandra Perini i Marine Le Razavet. Fotos: Jose Porroche. Disseny Gràfic: Carmen Studio

Compartir a Facebook, Twitter, Tumblr.