DELANTE DE LA CARA (2015)

delante1

Delante de la Cara

Delante de la cara

delante de la cara

delante de la cara

Publicació del projecte Delante de la Cara, una col·lecció de l’artista i dissenyadora Laura Fernández Antolín. El projecte parteix del pensament de la psicoanalista de principis del segle XX Joan Riviere que es considera un dels antecessors del feminisme actual. Riviere va observar en el seu propi comportament – que explicava com si fossin diversos cassos clínics- com sovint actuava “com a dona” (és a dir, amb les formes de històricament asimilades com a femenines: seductora, protectora, sensible…) com a reacció per ocupar l’espai social normalment reservat als homes. En les seves pròpies paraules, es posava la màscara de la feminitat. El treball de Fernández Antolín es basa també en la repetició de codis apresos com a femenins, en concret els associats al vestir, i els tergiversa per tal de generar efectes imprevisibles en la repetició dels patrons de gènere.

Fotografia: Alina Asmus. Text: Laura Fernández Antolín. Edició: Oriol Ocaña. Direcció Artística i Disseny: Oriol Ocaña i Laura Fernández Antolín.

 

Compartir a Facebook, Twitter, Tumblr.